شماره تماس

09037304981

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی چیست؟ همه ما دوست داریم چهره ای زیبا و شاداب داشته باشیم. با افزایش سن، تغییراتی در چهره ایجاد می ‌شود که گاه تأثیر زیادی بر اعتماد به ‌نفس افراد دارد. افتادگی پلک یکی از این تغییرات مهم است که چهره افراد را خسته و پیرتر نشان می دهد.
خوشبختانه، امروزه با پیشرفت ‌های علم پزشکی، عمل بلفاروپلاستی برای رفع افتادگی پلک و بهبود ظاهر چشم‌ ها کاربرد قابل توجهی دارد. اما گاهی پس از این عمل، افراد متوجه کوچک ‌تر شدن چشم ‌های خود می ‌شوند که نگرانی ‌هایی ایجاد کند. علت این تغییر و راهکارهای درمانی آن را در ادامه بررسی می کنیم.

فهرست مطالب

عوامل تاثیرگذار روی تعیین هزینه عمل چشم با بیمه - مجله چشم پزشکی خوانساری
عمل بلفاروپلاستی چیست؟

بلفاروپلاستی جزو عمل‌ های جراحی کم‌ تهاجمی در حوزه زیبایی است که برای اصلاح افتادگی پلک ‌ها و بهبود ظاهر آنها انجام می‌ شود. این عمل تحت بی ‌حسی موضعی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی انجام می‌ گیرد. بنابراین بیمار در طول عمل دردی احساس نمی‌کند. این احتمال وجود دارد که پس از جراحی، فرد با عوارضی موقتی مانند خشکی چشم، تورم و کبودی مواجه شود که طی چند روز تا چند هفته برطرف می ‌شوند.
شایان ذکر است که مدت زمان بهبودی پس از بلفاروپلاستی به نوع جراحی بستگی دارد. اجازه بدهید جور دیگری این موضوع را توضیح بدهیم. در واقع اگر جراحی روی پلک بالا انجام شود، برش کوچکی در پشت چین طبیعی پلک ایجاد می ‌گردد که بخیه ‌ها در آن قسمت مخفی می‌ مانند و پس از بهبودی، جای زخم به سختی قابل مشاهده خواهد بود. در مورد پلک پایین، این جراحی از داخل یا خارج پلک انجام می شود، که در روش داخلی هیچ اسکاری روی پوست دیده نخواهد شد.

یکی از مهم‌ ترین مزایای بلفاروپلاستی، دوره نقاهت کوتاه آن است و بیمار به سرعت به روال عادی زندگی خود باز می گردد. بر این موضوع تاکید شدید می شود که مراقبت ‌های پس از جراحی بسیار مهم هستند تا از بروز عوارضی مانند کوچک شدن چشم جلوگیری شود.

چرا کوچک شدن چشم بعد از بلفاروپلاستی رخ می دهد؟

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی چیست؟ بعضی افراد پس از عمل جراحی پلک متوجه کوچک ‌تر شدن چشم ‌های خود می‌ شوند. این تغییر به دلایل مختلفی از جمله نحوه برداشتن پوست و چربی اضافی پلک، ایجاد کشیدگی در بافت ‌های اطراف چشم یا حتی بروز التهاب پس از جراحی رخ می دهد.
حذف بیش ‌از حد چربی یا پوست موجب سفت شدن پلک شده و در نتیجه، چشم ‌ها کوچک ‌تر از قبل به نظر می رسند. این در حالی است که تورم و التهاب موقت پس از جراحی، این حس را ایجاد می کند که چشم‌ ها کوچک شده ‌اند. در موارد نادر، آسیب عصبی یا تغییر در موقعیت پلک ‌ها نیز بر اندازه ظاهری چشم‌ ها تأثیر می گذارد.
چنانچه پس از بلفاروپلاستی با کوچک شدن چشم مواجه شدید، حتما با پزشک خود صحبت کنید و علت دقیق آن مشخص نمایید.

نقش عمل لیزیک چشم در بیمه‌های پایه - مجله چشم پزشکی خوانساری

کوچک شدن چشم بعد از بلفاروپلاستی قابل درمان است؟

ضمن پرداختن به علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی، لازم است نگاهی به این موضوع نیز داشته باشیم که آیا این عارضه درمان دارد یا خیر. بدون تردید، مراقبت ‌های صحیح و دقیق از چشم ‌ها برای کاهش عوارضی مانند تورم، کبودی و حتی کوچک شدن موقت چشم مفید خواهد بود.
اقدامات ضروری پس از عمل را با جزئیات کامل در اینجا توضیح می دهیم.

وضعیت خواب مناسب
نحوه خوابیدن بعد از جراحی تأثیر زیادی بر روند بهبودی دارد. توصیه می‌ شود که در روزهای ابتدایی به پشت بخوابید و از خوابیدن به پهلو یا روی شکم خودداری کنید. وارد شدن فشار به پلک ‌ها موجب افزایش تورم و خونریزی می شود. در عین حال، بهتر است سر خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.
حداقل در زاویه ۳۰ تا ۴۵ درجه باشد. بدین ترتیب از تجمع مایعات و افزایش تورم در ناحیه چشم جلوگیری خواهد شد. کافیست دو عدد بالشت زیر سر خود بگذارید.

تمیز نگه داشتن اطراف چشم
این احتمال می رود که بعد از عمل، اطراف چشم‌ ها دارای ترشحات یا خونابه باشد که برای جلوگیری از عفونت باید مرتباً تمیز شوند. بهتر است از محلول‌ های ضد عفونی‌کننده تجویز شده توسط پزشک یا سرم نمکی و گاز استریل استفاده کنید.
هنگام تمیز کردن، از مالش شدید چشم‌ ها خودداری نموده و این کار را با حرکات آرام و ملایم انجام دهید. حتما، دست ‌های خود را قبل از لمس پلک‌ ها کاملاً بشویید تا از انتقال آلودگی جلوگیری شود.

استفاده از کمپرس یخ
یکی از بهترین راه‌ ها برای کاهش احتمال کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی، استفاده از کمپرس یخ در ۴۸ ساعت اول بعد از جراحی است. یک کیسه یخ را در پارچه نازک پیچیده و آن را روی چشم ‌ها قرار بدهید. هر بار کمپرس را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی چشم نگه دارید و سپس ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
توجه داشته باشید که یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید چون باعث یخ ‌زدگی و آسیب به بافت ‌های حساس می شود.

مصرف داروهای تجویز شده
وقتی جراح علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی را تشخیص بدهد احتمالا داروهایی مانند مسکن ‌ها، آنتی‌بیوتیک ‌ها و قطره‌ های چشمی را تجویز می کند. مصرف این داروها باید طبق دستور پزشک و به ‌موقع انجام شود. اگر پس از مصرف داروها علائمی مانند واکنش آلرژیک یا عوارض جانبی غیر معمول را مشاهده کردید، حتماً با پزشک صحبت داشته باشید.

محافظت از چشم‌ ها در برابر نور خورشید
بعد از بلفاروپلاستی، پوست اطراف چشم حساس ‌تر از قبل می‌ شود و در معرض آسیب ناشی از اشعه ماوراءبنفش قرار دارد. از این رو، استفاده از عینک آفتابی با فیلتر UV در محیط‌ های باز بسیار ضروری است.
در عین حال استفاده از کرم ضد آفتاب مخصوص پوست دور چشم از بروز مشکلاتی مانند تغییر رنگدانه‌ های پوستی و ایجاد لک جلوگیری خواهد کرد. تا حد امکان از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید، بلاخص در ساعات اوج تابش، خودداری کنید.

پرهیز از فعالیت‌ های سنگین به منظور عدم تشدید علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی
در چند هفته اول پس از جراحی، از انجام فعالیت ‌های سنگین مانند ورزش‌ های سخت، خم شدن و برداشتن اجسام سنگین خودداری نمایید. این فعالیت‌ ها فشار خون را افزایش داده و موجب تورم بیشتر یا خونریزی در ناحیه جراحی‌ خواهد شد. حتما از حرکاتی که سبب کشیدگی بیش‌ از حد پلک ‌ها می شوند، اجتناب کنید.

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی

کوچک شدن چشم پس از عمل بلفاروپلاستی یک عارضه نادر اما ممکن است، که در نتیجه عوامل مختلف از جمله سن، تجربه جراح، وضعیت پوست و بیماری ‌های زمینه‌ای اتفاق می افتد.
این مشکل که در موارد شدید به آن انوفتالموس (enophthalmos) گفته می ‌شود، زمانی رخ می دهد که کره چشم کمی به داخل حفره چشم فرو می ‌رود و سبب می گردد که چشم کوچک ‌تر و فرو رفته به نظر برسد. مهم‌ ترین علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی:

افزایش سن، علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی
با بالا رفتن سن، بافت‌ های اطراف چشم خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌ دهند و ضعیف ‌تر می ‌شوند. در نتیجه، بعد از جراحی، پلک ‌ها به‌درستی شکل خود را حفظ نمی کنند و چشم کوچک ‌تر از حالت طبیعی دیده می شود.
پزشکان توصیه می ‌کنند که بلفاروپلاستی در سنین ۳۵ سال به بالا انجام شود( زمانی که بافت‌ ها هنوز قدرت کافی برای ترمیم دارند).

تجربه اندک جراح و کوچک شدن چشم بعد از عمل جراحی پلک
در صورتی که جراحی توسط فردی کم ‌تجربه انجام شود و برش ‌های بسیار عمیق یا نامناسب ایجاد کند، منجر به ایجاد اسکار دائمی، برداشتن بیش ‌از حد پوست و چربی پلک ‌ها و در نتیجه، فرو رفتن چشم ‌ها خواهد شد. انتخاب یک پزشک متخصص و با تجربه اهمیت زیادی در پیشگیری از این عارضه دارد.

نازک بودن پوست اطراف چشم
افرادی که پوست نازکی دارند، بیشتر در معرض چروکیدگی و گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستی قرار می‌ گیرند. دلیل این موضوع این است که پوست نازک نسبت به تغییرات ناشی از جراحی حساس ‌تر است و شاید نتواند به‌ خوبی با ساختار جدید مطابقت پیدا کند. به این ترتیب عارضه کوچک ‌تر شدن چشم‌ ها را تجربه خواهید کرد.

سابقه جراحی‌ های چشمی قبلی و کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی
کسانی که پیش ‌تر جراحی ‌هایی مانند عمل آب ‌مروارید، پیوند قرنیه یا جراحی ‌های دیگر روی چشم انجام داده‌ اند، بیشتر در معرض خطر تغییر فرم و گود شدن چشم پس از بلفاروپلاستی قرار دارند. این به خاطر تغییرات ساختاری ایجاد شده در بافت ‌های اطراف چشم است که توانایی بازسازی صحیح را کاهش می دهد.

بیماری‌ های زمینه‌ ای علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی
وجود بیماری ‌های زمینه ‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری تیروئید چشمی روند ترمیم بعد از بلفاروپلاستی را مختل کرده و تغییراتی در ساختار چشم ایجاد می کند. این بیماری‌ ها موجب التهاب، تورم طولانی ‌مدت یا مشکلات گردش خون در ناحیه پلک شده و احتمال کوچک تر دیده شدن چشم را در پی دارد.

نوع جراحی پلک
بعضی افراد تحت جراحی‌ های گسترده ‌تر و تهاجمی ‌تر پلک قرار می‌گیرند که میزان تغییرات در بافت ‌های اطراف چشم را افزایش می ‌دهد. اگر میزان برداشت پوست و چربی بیش از حد باشد، پلک‌ ها کشیده شده و چشم ظاهر کوچک ‌تری پیدا می کند.

درمان کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی

علی رغم اینکه درمان قطعی برای این مشکل وجود ندارد، اما انجام برخی راهکارها برای بهبود وضعیت پیشامده موثر خواهد بود.

اطلاع‌ رسانی کامل به پزشک قبل از عمل
پیش از انجام بلفاروپلاستی، بسیار مهم است که تمام شرایط پزشکی خود را با پزشک در میان بگذارید. اگر بیماری‌ هایی مانند تیروئید چشمی یا فشار خون بالا دارید، حتماً به پزشک اطلاع بدهید. در صورتی که سابقه جراحی چشم یا جراحتی در ناحیه پلک و چشم دارید، این اطلاعات به پزشک کمک می کند تا روش مناسب ‌تری را برای شما در نظر بگیرد.

رعایت دقیق دستورالعمل‌ های قبل از عمل
به منظور عدم مواجه شدن با عارضه کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی، باید دستورالعمل ‌های قبل از جراحی را به ‌دقت دنبال کنید.
پرهیز از مصرف داروهای رقیق‌ کننده خون مانند آسپرین و ایبوپروفن
عدم استعمال سیگار و الکل چون این موارد فرآیند بهبودی را کند می‌کنند
مصرف داروها و مکمل ‌های تجویز‌ شده توسط پزشک، جهت تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب

رعایت مراقبت ‌های پس از جراحی
به این نکته مهم دقت داشته باشید که پس از بلفاروپلاستی، مراقبت ‌های صحیح از بروز مشکلاتی مانند کوچک شدن چشم جلوگیری خواهد کرد.
داشتن استراحت کافی و خوابیدن به پشت با قرار دادن موقعیت سر در بالاتر از سطح بدن به منظور کاهش تورم
اجتناب از فعالیت ‌های شدید و سنگین که موجب فشار به چشم می شود
استفاده منظم از قطره‌ های چشمی و پمادهای تجویز‌ شده توسط پزشک با هدف جلوگیری از خشکی و التهاب
پرهیز از نور شدید خورشید و استفاده از عینک آفتابی در محیط ‌های باز

مراجعه مجدد به پزشک پس از بهبودی نسبی
پس از طی شدن دوره نقاهت اولیه، با پزشک خود ملاقات داشته باشید. در این جلسه، هر گونه علائم غیر عادی مانند گود شدن یا کوچک شدن چشم را مطرح نمایید تا پزشک روش ‌های اصلاحی مناسب را بررسی کند. گاهی اوقات، نیاز به تزریق فیلرهای مخصوص یا عمل ‌های ترمیمی جزئی برای بازگرداندن حجم از دست رفته ضرورت خواهد داشت.

عمل چشم با بیمه نیروهای مسلح امکان پذیر است؟ مجله چشم پزشکی خوانساری
مراجعه به کلینیک زیبایی برای عمل جراجی پلک

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستیبه به موارد متعدد بستگی دارد. اگر نمی ‌خواهید با عوارض نادری مانند کوچک شدن چشم پس از جراحی مواجه شوید، کلینیک زیبایی دکتر خوانساری بهترین خدمات را ارائه می دهد. این کلینیک با بهره‌گیری از جدیدترین تجهیزات پزشکی و حضور برترین جراحان و متخصصان زیبایی، شرایطی را ممکن ساخته که بیماران بتوانند بدون نگرانی از عوارض ناخواسته، نتیجه‌ای طبیعی و دلخواه به دست بیاورند.

سقف پرداخت بیمه‌های مختلف برای عمل چشم چقدر است؟

جهت تعیین هزینه و تعرفه‌های مربوط به جراحی چشم باید تعرفه وزارت بهداشت در نظر گرفته شود. این میزان در مراکز دولتی و خصوصی متفاوت است و بسته به اینکه مشکل چشم شما درمانی است یا می‌ خواهید عیوب بینایی و نزدیک بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم را رفع کنید نیاز به پرداخت هزینه‌ های مختلفی است.
به عبارتی تعرفه دقیق به صورت سالیانه تغییر می‌کند و سقف پرداخت آن نیز بسته به مشکلاتی که بیمار دارد متفاوت است. شرکت‌ های بیمه بر اساس سیاست‌های خود نقش مهمی در تعیین هزینه‌ های نهایی دارند و محدودیت‌ هایی را در این زمینه اعمال می‌ کنند.
پس تعیین دقیق تعرفه عمل چشم با بیمه به موارد مختلفی بستگی دارد و شما باید بسته به مشکلاتی که دارید و نوع بیمه خود، با شرکت بیمه یا کلینیک و پزشک مورد نظر تماس بگیرید.

عمل چشم با بیمه تامین اجتماعی امکان پذیر است؟ مجله چشم پزشکی خوانساری

شرایط پوشش عمل‌های بینایی توسط بیمه

چند مورد مهم درباره شرایط پوشش عمل‌ های بینایی توسط بیمه وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید. در نظر گرفتن نکات کمک می‌ کند تا بهتر بتوانید از بیمه مورد نظر برای کاهش تعرفه‌ ها و هزینه‌ های عمل چشم استفاده کنید:

  • برای استفاده از خدمات درمان جهت رفع عیوب انکساری مثل نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم مجموع نقص بینایی برای هر کدام از چشم‌ ها نباید از ۳ کمتر باشد.
  • اگر فقط یکی از چشم‌ های شما دارای نمره ۳ یا بالاتر است فقط می‌ توانید برای همان چشم خدمات بیمه دریافت کنید.
  • اگر نیاز به انجام عمل چشم با بیمه باشد ممکن است در ابتدا همه پول عمل از شما گرفته شده و سپس قسمتی از آن طبق تعرفه برگردانده شود.

روش‌های دریافت هزینه عمل چه چشم‌ها از بیمه

در صورتی که نیاز باشد بیمه قسمتی از هزینه‌ های مربوط به عمل لیزیک و عمل‌ های درمانی را پرداخت کند شما با دو روش زیر می‌ توانید این هزینه را دریافت نمایید:

1. مراجعه به مراکزی که با آن ها طرف قرارداد دارید.
برای دریافت هزینه‌ های مربوط به عمل چشم شما باید اقدام به دریافت توصیه نامه کنید. می‌ توانید این نامه را از مراکز درمانی که با آنها طرف قرارداد دارید دریافت نمایید.
به عبارتی می‌ توانید این توصیه نامه را به صورت حضوری یا آنلاین دریافت کنید. در اغلب مواقع نیاز است تا به مراکز درمانی مورد نظر به صورت حضوری مراجعه کنید تا بتوانید نامه مورد نظر را بگیرید.

2. مراجعه به مراکزی که به آن ها طرف قرارداد ندارید.
مورد دوم روش‌ های دریافت هزینه عمل چشم با بیمه مربوط به مراجعه به مراکزی است که با آن ها طرف قرارداد ندارید. بعضی از مراکز درمانی خصوصی این امکان را به شما می‌ دهند که اگر با آن ها طرف قرارداد نیستید بتوانید از خدمات آن ها استفاده نمایید.
در این مواقع نیاز است تا هزینه‌ های درمانی را به صورت شخصی پرداخت کنید. پس از پرداخت هزینه، سهم شما بر اساس خدماتی که دریافت کرده‌اید و پس از تایید و انجام کارهای اداری پرداخت می‌ شود.

آیا همه افراد قادر هستند از خدمات مربوط به بیمه برای عمل چشم‌های خود استفاده کنند؟

امکان بهره‌ مندی از خدمات مربوط به بیمه در مورد عمل چشم برای همه افراد وجود ندارد. عمل‌ هایی مثل نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم که در دسته عمل‌ های انکساری چشم هستند در واقع جزو عمل‌ های غیر ضروری به حساب می‌ آیند و بسیاری از شرکت‌ های بیمه در کشور ایران تعرفه و هزینه‌ای برای آن ها ندارند.
همچنین در صورتی که بیمه شما قسمتی از هزینه مربوط به عمل چشم با بیمه را پوشش دهد در صورتی می‌ توانید از خدمات آن استفاده کنید که شماره هر چشم شما بالای ۳ باشد.
اما در بیشتر مواقع امکان استفاده از خدمات بیمه مخصوصاً بیمه‌ های تکمیلی برای انجام خدمات درمانی و عمل‌ های ضروری چشم وجود دارد. برای مثال در صورتی که شخصی به مشکلات مانند پارگی شبکیه یا آب مروارید مبتلا شده باشد می‌ تواند تا حدودی از خدمات بیمه برای چشم‌ های خود استفاده کند.
به طور کلی شرایط و قوانین مربوط به استفاده از بیمه برای انجام انواع عمل‌ های چشم به صورت مرتب و سالیانه تغییر می‌کند و شرایط و قوانین هر شرکت بیمه نیز متفاوت است. به همین دلیل توصیه می‌ کنیم برای اطمینان بیشتر حتماً به دفتر بیمه مراجعه کنید یا با آن ها تماس بگیرید.

شرایط پوشش عمل‌های بینایی توسط بیمه - مجله چشم پزشکی خوانساری

آیا امکان استفاده از چند بیمه برای عمل چشم وجود دارد؟

برای استفاده از خدمات عمل چشم با بیمه در صورتی که بیشتر از یک بیمه دارید می‌ توانید از خدمات آن ها استفاده نمایید. برای مثال برخی از افراد دارای بیمه سلامت و بیمه تکمیلی هستند، در این مواقع باید در نظر بگیرید که بیمه سلامت یک بیمه پایه‌ای است که بسیاری از خدمات را به شما ارائه نمی‌ دهد.
اما بیمه تکمیلی پوشش کامل‌ تری دارد و بسته به نوع بیمه ممکن است هزینه‌ های مختلف را پوشش داده و حتی هزینه‌ های مربوط به قبل و بعد از عمل را نیز به شما پرداخت کند.
پس در این مورد نیاز است تا در ابتدا به خوبی تحقیق کرده و به صورت تخصصی بدانید که خدمات کدام یک از بیمه‌ ها کامل‌ تر است. بعد از آن نیز جهت دریافت بهترین و کامل‌ ترین خدمات مربوط به عمل چشم با بیمه اقدام نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه آیا هزینه‌ ها شامل بیمه شما می‌ شود مخصوصاً در بیمه‌ های تکمیلی، باید با شرکت بیمه خود تماس بگیرید.

سخن پایانی

همواره مسئله دریافت خدمات عمل چشم با بیمه یکی از مهم‌ ترین موضوعات در حوزه درمانی بوده است. برخی از شرکت‌ های بیمه که خدمات کاملتری ارائه می‌ دهند ممکن است قسمتی از هزینه مربوط به عمل چشم را نیز تقبل کنند. در این مواقع باید به خوبی تحقیق کرده و با کلینیک‌ ها و بیمارستان‌ های مختلف صحبت کنید.
در صورتی که بیمه شما کامل باشد و بتوانید از خدمات در مورد عمل چشم استفاده کنید این کار نقش مهمی در کاهش هزینه‌ های شما دارد.
معمولاً شرکت‌ های بیمه تعرفه مربوط به عمل‌ های چشم انکساری مثل نزدیک بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم را قبول نمی‌ کنند یا شرایط به خصوصی برای آن در نظر گرفتند.
همچنین برخی از شرکت‌ های بیمه مانند بیمه‌ های تکمیلی تعرفه مشخصی برای عمل چشم درمانی و رفع مشکلات جدی تعیین کرده که شما می‌ توانید از آن ها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

چطور میتونم کمکتون کنم؟How may I help you?
مشاوره با دکتر خوانساری